Culinair genieten met uitzicht op zee

Zand, zee en zon, bij restaurant Van Speijk in Egmond aan zee zijn alle ingrediënten aanwezig om te genieten van een mooi diner of een heerlijke lunch. In onze prachtige serre en vanuit ons restaurant heeft u een geweldig uitzicht op de duinen en op de Noordzee. Vanaf ons terras, wat op de zonnige zuidwest kant ligt ontgaat u niets van wat er allemaal op het strand te beleven is.

Met de allure van het ‘vissersdorp’ Egmond spelen wij natuurlijk in op de behoefte naar goede vis gerechten. Wij werken met prachtige verse producten die dagelijks bij ons geleverd worden direct van de visafslag. Met een wisselende kaart die met de seizoenen meegaat houden wij rekening met de viswijzer. Hierdoor zullen wij nooit beschermde of bedreigde vissoorten verkopen. Het bezoeken van zo’n website is zeker de moeite waard.

Met de slagersachtergrond van de eigenaar willen wij u ook de mooiste stukken vlees aanbieden. Naast een vast assortiment dat op de menukaart staat hebben wij vaak ook specials die wij daar buiten om nog verkopen. Bereid op de Green Egg. Dat doen wij vaak alleen met stukken die daar beter tot zijn recht komen.

Middelpunt van Egmond aan zee

Het hele jaar door is er van alles te doen. Wat dacht u van de Nieuwjaarsduik op 1 januari of het weekend van “de halve marathon”. Half januari de wandelmarathon en vanuit daar kruipen we weer langzaam naar de eerste terrasdagen. Tijdens de wintermaanden, van november tot maart, kunt u gratis parkeren vergeet dan ook niet langs te komen tijdens het spectaculaire Fjoertoer weekend eind november. En in de zomer is Egmond prima te bereiken met het openbaar vervoer en natuurlijk op de fiets, want voor de fiets liefhebber is het hier een paradijs. Het strand, de duinen en het landschap van de gemeente Bergen bied een prachtige mogelijkheid om dit per fiets te verkennen.

Een stukje geschiedenis

In 2008 hebben wij het toenmalige “Lido” overgenomen en verbouwd tot een prima restaurant. In de opvolgende jaren is het gehele bedrijf verbouwd en vernieuwd, van de keuken tot de toiletten. Er is alles aan gedaan om Van Speijk een nieuwe jasje te geven. De laatste verbouwingen hebben in februari 2016, maart 2017 en oktober 2020 plaatsgevonden. Met de aanbouw van een prachtige serre, een stijlvolle vervanging van het achterste gedeelte, een verplaatsing van onze bar en grondige vernieuwing van onze keuken en het meest recent nog een aanbouw op het terras dat wanneer het regent toch genoeg ruimte biedt om lekker overdekt buiten te zitten. Hebben er toe geleidt dat er in kwaliteit meer ingewonnen is. Van Speijk is nu gemoderniseerd en biedt extra ruimte en betere faciliteiten.

De kracht van succes

De afgelopen jaren hebben wij mee gedaan aan diverse competities en niet zonder succes. Meer dan 6 jaar staat Van Speijk in de top 100 van beste terrassen van Nederland! In 2015 kwam het absolute hoogtepunt, wij zijn toen tot “het beste terras van Nederland” bekroond. Daarnaast staan wij in de koffie top 100 en hebben wij een vaste plaats in het “goed getapt” programma. Dit staat voor kwaliteit in de horeca. Van Speijk is een “star serve” bedrijf, een kwaliteit keurmerk van Heineken.

In de regio Egmond